Tidligere artikler

Grillaften 2018.

Vores alles laugskriver Verner har lagt rigtig mange følelser og en masse gode råvarer i at skabe en helt usædvanlig god pølse. Det er disse særlige pølser vi med nænsom hånd ligger på grillen, når vi mødes til grill-aften hos Vinens Verden. Her har Lars Jeppesen arrangeret, at vi kan købe nogle gode dramme til en fornuftig pris, og lauget vil selvfølgelig også være vært ved 3-4 passende flasker whisky.

Vi håber meget at se dig, så vi kan ønske hinanden en god sommer, men skulle du ikke have mulighed for at deltage vil vi fra bestyrelsens side ønske dig og din familie en god sommerferie, og vi ses i august.

—————————————————————————————————————-

GlenDronach

Sæsonen starter spændende. Næstformand Ulrich har i årevis plaget om at få lov til at holde en GlenDronach smagning. Bestyrelsen får fred og Ulrich får sin vilje.

GlenDronach startede for snart 200 år siden. Prostitution banede vejen for deres whisky! Destilleriet var et af de sidste til at udskifte opvarmningen af kedlerne fra kul til damp. GlenDronach er lig med et Sherrymoster, så stilen er lagt. Du kan se frem til lidt af en spændende og unik aften med whisky, hygge og lidt fortællinger om de gyldne dråber.

Programmet er:

· Original, 12 YO, 43 %

· Original, 12 YO, 43 % (lidt ældre)

· Revival, 15 YO, 46 %

· Parliament, 21 YO, 48 %

· Octaves, 20 YO, 48 %

· Single Cask – Batch 5, 1993, 18 YO, Cask 1, 54,9 %

· Single Cask – Batch 8, 1996, 17 YO Cask 1490 53,1 %

· SMWS 96.8 (Relaxing in an Alpine meadow), 9 YO, 58,3 %

Dato – tid:  Tirsdag den 22. august 2017 kl. 18:30, tilmelding senest 18/8-17.

Sted:  Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

Pris: Medlemmer kr. 250,- og gæster kr. 300,-.              Kan evt. indbetales forud på laugets konto: 6880 1077253.

Tilmelding: På doodle: http://doodle.com/poll/byhu8dgnfs227gxc eller undtagelsesvis kan du tilmelde dig via kassemesteren på: owl@ruder.one eller tlf. 51 51 03 51.

——————————————————————————————————————-

Grill med whisky

Lørdag den 17. juni kl. 16.00 holder vi der traditionelle Grill med whisky.

Mød op hos Vinoble på Dalumvej – så får du et par hyggelige timer med medlemmerne af vores Whsikylaug.

Kom frisk!


Cairdeas

Når man taler om Laphroaig whisky, får nogle associationer med tørv, saltvand, medicinsk smag eller sågar GUMMISTØVLE. Enkelte har forsøgt sig med en “horisontal” støvle-smagning. Resultatet skal her være usagt.

FOL picture

Hvert år i slutningen af maj bliver der på Islay afholdt The Islay Festival of Music and Malt også kaldet Feis Ile. Det er et meget berømt og særdeles velbesøgt arrangement, hvor der blandt andet er musik, gælisk-undervisning, golf og bowling på programmet og sidst men ikke mindst massere af whisky. Laphroaig har gennem flere år lavet en specialaftapning for at fejre Feis Ile, der hedder Cairdeas – venskab.  Troels har gennem en årrække møjsommeligt samlet specialaftapninger og vi får her mulighed for at høre Troels fortælle om flaskerne samt at smage dem. Programmet er:

  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2008, 55,5 %
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2009, 57,5 % – 12 years old
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2010, 57,3 % – Master Edition
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2011, 50,5 % – Ileach Edition
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2012, 51,2 % – Origin
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2013, 51,3 % – Port Wood Edition
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2014, 51,4 % – Amontillado Edition
  • Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015, 51,5 % – 200TH Anniversary Edition

Laphroaig på linje

Dato – tid:   Onsdag den 29. marts 2017 kl. 18:30, tilmelding senest 26/3-17.

Sted:            Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

 Pris:           Medlemmer kr. 300,- og gæster kr. 350,-.                                                                 Kan evt. indbetales forud på laugets konto: 6880 1077253.

 

Tilmelding:     På doodle: http://doodle.com/poll/g32v662zn6x8db5y eller undtagelsesvis kan du tilmelde dig via undertegnede på: owl@ruder.one eller tlf. 51 51 03 51.

Hilsen og vel mødt

——————————————————————————————————————-

Ø-Hop

Torben og Henning, der har planlagt denne smagning, inviterer os med disse ord rundt i Skotland: Aftenens smagninger er, efter en indledende “blind” whisky, en tur rundt til de whiskyproduce-rende skotske øer, dog undtaget Islay der er stor nok til en selvstændig smagning, men vi skal alligevel nok få lidt røg på turen. Vi starter rundturen på Orkney med destillerierne Scapa og Highland Park, derefter går turen til Skye med Talisker. Efter ryge- og kaffepausen fortsætter turen til Mull med Tobermory og så hopper vi videre til Jura og Arran hvor destillerierne er opkaldt efter hjemøen. Til slut vender vi tilbage til Mull og Tobermorys røgede whisky Ledaig. Vi håber I har lyst til at komme med på turen.

Ukendt Mysteri Malt                             OB

Orkney The Scapa Distilery                 OB                                            16 år    40,0%

Orkney Highland Park                         Adelphi Faskadale                    14 år    46,0%

Sky The Talisker Distillery                  OB                                             18 år    45,8%

Mull Tobermory Distillery                    Whiskybroker                             20 år    55,9%

Jura Jura Distillery                              Blackadder Raw Cask               14 år     55,6%

Arran Isle of Arran Distillers                OB                                             18 år   46,0%

Mull Ledaig (Tobermory Distillery)      Signatory Cask Strength Coll.   10 år   60,7%

 

Dato – tid:  Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 18:30, tilmelding senest 24/2-17.

Sted:  Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

Pris: Medlemmer kr. 250,- og gæster kr. 300,-.

Kan evt. indbetales forud på laugets konto: 6880 1077253.

Tilmelding: På doodle: http://doodle.com/poll/dsqwqbmkghxg96zx eller undtagelsesvis kan du tilmelde dig via undertegnede på: owl@ruder.one eller tlf. 51 51 03 51.

Hilsen og vel mødt

Kassemester Peter

PS.      Der vil denne aften blive afholdt auktion over slatter fra Highland Park smagningen.

———————————————————————————————————-

Speyside vs. Highland

Den periode vi normalt forbinder med sommer er snart ved at være overstået, og har man ikke været udenlands, må vi finde andre måder at varme os på. En af måderne kan være ved at smage nogle gode whiskyer, og nu er chancen der. John Hoppe fra Vinoble har samlet 8 whisky, hvoraf 4 er fra Speyside området, mens de sidste 4 er fra Highland, og dem bliver der mulighed for at smage op mod hinanden. Programmet ser således ud:

 

Speyside :                                                     Highland : 

Rivertown    59,8%  12år                             Glencadam       46%  10år

Cardhu         54,2%  21år                             Glenmorangie  43%  18år

Benrinnes    50% 14år old malt cask)        Balblair         51,9%  19år (duncan taylor)

Glenglassaugh 43% 22år (hart brothers)  Tullibardine    55,7% 19år (mission

                                                                       range)

Dato – tid:         Mandag den 22. august 2016 kl. 18:30, tilmelding senest 19/8-16.

 Sted:      Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

 Pris:         Medlemmer kr. 250,- og gæster kr. 300,-.                                                              Kan evt. indbetales forud på laugets konto: 6880 1077253.

Tilmelding:     På doodle: http://doodle.com/poll/bhcxckzutcy6p92p eller undtagelsesvis kan du tilmelde dig via undertegnede på: owl-ruder@tommerupnet.dk eller tlf. 51 51 03 51.

————————————————————————————————————-

Highland Park – Eksklusiv

En smagning for guder

Vi tager denne gang udgangspunkt i den lille by Kirkwall, som er hovedstaden på Orkneyøerne, og her ligger det nordligste skotske destilleri nemlig Highland Park. Som bekendt var Orkneyøerne i fordums tid først en del af Norge, men blev senere, sammen med resten af Norge, en del af Danmark. Den danske konge Christian d. 1, afgav imidlertid Orkneyøerne til den skotske konge som medgift. Trist – trist – trist.

Vi skal denne gang udelukkende smage forskellige whiskyer fra Highland Park. Unikke aftapninger fra uafhængige aftappere og så en enestående mulighed for at smage alle fire whiskyer, der findes i Valhalla serien. Programmet ser således ud:

  • Highland Park 12 år                               40%                     Original aftapning
  • Highland Park, 20 år                             46 %                    Coopers Choice 1995
  • Highland Park, 24 år                             56,8%                 Signatory Vintage 1977
  • Highland Park, Ping 6, 25 år               50,6%                 Gordon & MachPhails
  • Highland Park, Thor, 16 år,                52,1%                 Original aftapning
  • Highland Park, Loki,  15 år,                  48,7%                 Original aftapning
  • Highland Park, Freya,  15 år,              51,2%                 Original aftapning
  • Highland Park, Odin, 16 år,                55,8%                 Original aftapning

 

Dato – tid:                          Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 18:30,                                   tilmelding senest 17/2-16.

Sted:                                               Ejerslykkeskolen                                                                                                                                                                 Rødegårdsvej 164

5230 Odense M

Pris:                                    Medlemmer kr. 450,-. Smagningen er forbeholdt laugets medlemmer, og der er kun 42 pladser.

Tilmelding:                         På doodlen: http://doodle.com/poll/mdbe28i6p7umkacf eller undtagelsesvis: owl-ruder@tommerupnet.dk eller tlf. 51 51 03 51.

 

 

Egetræ som krydderi
I forbindelse med vor næste smagning vil John Kølle vise os nogle eksempler på, hvordan egetræet/fadet påvirker whiskyens smag og udvikling. Vi får i den forbindelse også besøg af Michael Svendsen, indehaver af destilleriet Trolden i Kolding, der vil fortælle om de ting, han lægger vægt på i forbindelse med udvælgelsen af fadene
Vi skal smage hvordan whiskyen udvikler sig, hvis den ligger på små fade, og dermed får større kontakt med egetræet. Udvikles whiskyen anderledes, hvis den bliver lagret under andre klimaforhold, end dem vi kender fra Skotland og hvordan kan den samme whisky udvikle sig, hvis den bliver opbevaret under samme forhold i tilsyneladende identiske fade. Det samlede program er som følger:
Glen Moray 12 år 40%
SMWS 35.98, Glen Moray 10 år 59,7% first fill barrel
SMWS 35.124 Glen Moray 10 år 59,7 % first fill barrel
Mackmyra Svensk Ek 46,1 %
Amrut Fusion 50,0 %
Highland Park 18 år 43,0 %
SMWS 4.214, Highland Park 19 år 54,4 % refill hogshead
SMWS 4.216, Highland Park 19 år 53,5 % refill hogshead

Dato – tid: Mandag den 18. januar 2016 kl. 18:30, tilmelding senest 15/1-16.

Sted: Ejerslykkeskolen Rødegårdsvej 164
5230 Odense M

Pris: Medlemmer kr. 250,-. Gæster kr. 300,-.

Tilmelding: På doodlen: http://doodle.com/poll/xxetyv5yst8wh9sg eller undtagelsesvis: owl-ruder@tommerupnet.dk eller tlf. 51 51 03 51.

Mange hilsner
PS. Vi skal til denne smagning bruge 3 glas.

Peter Ruder

 

TOMATIN

31 forventningsfulde medlemmer var mødt op i Vinobles lokaler på Dalumvej. Aftens program var TOMATIN. Tommy-Oddmar Seilen fra Mac Y stod for præsentationen at de udvalgte whisky. Det var en spændende smagning, idet Tommy havde en særlig overraskelse til os.

De fire første TOMATIN var fra Cuatro Series. Kort fortalt er de fire udgivelser lavet på præcis det samme fundament. De er alle destilleret den 15 JAN 202, fyldt på bourbon fade frem til 29 JUN 2011. Her blev de så fyldt på henholdsvis Fino-, Mannzanilla-, Oloroso- og Predro Ximenez Sherryfade og sluttelig den 20 AUG 2014 fyldt på flaske.

Ikke nok med vi kunne smage de fire varianter over for hinanden Tommy havde naturligvis sørget for at vi kunne smage en Fino-, Mannzanilla-, Oloroso- og Predro Ximenez sherry sammen med TOMATIN whisky. Interessant og en anderledes vinkel til whiskysmagning, der tydelig faldt i god jord bland de tilstedeværende.

Efter pausen var det tid til at stifte bekendskab med TOMATIN Cú Bócan light smoke, TOMATIN 1988, TOMATIN 2003 Single Cask 1st Fill Bourbon Barrel. Aften sluttede med en overraskelse AILSA BAY på 21 ppm.

Aftens top 3 blev:

TOMATIN 2003 Single Cask 1st Fill Bourbon Barrel

TOMATIN 1988

TOMATIN Cú Bócan light smoke

 

SMWS smagning d. 11/11 2015

Har du set en whisky fra The Scotch Malt Whisky Society, har du set dem alle, men det er smagen, som er helt unik. Til vores næste smagning er vi så heldige, at brand ambassador Thomas Korsgaard fra SMWS vil præsentere os for nogen af deres uforlignelige whiskyer. Programmet for denne smagning er som følger:

  • 104,4   Ashes in a grate   30år  49,6%
  • 84,15  An appel a day      11år 56,4%
  • 121,82 Expanding Supernova of flavours  15år 57,9%
  • 26,106 Say it with flowers  29år 58%
  • 105,13  Pouring treacle on cut grass  26år 56%
  • 93,58   A manly adventure  14år 61,3%
  • 3,232   An autdoor life for me  18år  57,2%
  • 127,21  Not for wusses  9år 65,9%

 

Dato – tid:                         

Onsdag den 11. november 2015 18:30, tilmelding senest 7/11/15.

Sted:

Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

 Pris:

Medlemmer kr. 250,- og gæster kr. 300,-.

Bemærk max 45 deltagere.

Tilmelding:

På doodlen: http://doodle.com/poll/6225582r7i8faubd eller undtagelsesvis:

owl-ruder@tommerupnet.dk eller tlf. 51 51 03 51.

 Mange hilsner

Peter Ruder

 

   Hoppe og Hansen

præsenterer

The Spirit of overlooked but not forgotten distilleries.

Med baggrund i vores tidligere rejse til Skotland, tage vi jer med på en episk rejse ned i John Hoppes & Johnny Hansens smagsløg, hvor der tages kendte, men oversete whiskyer frem i lyset.

Så vil du gerne opdage eller genfinde et glemt eller overset distelleris whiskyer, så får du hermed en chance for af opleve noget af det, vi oplevede, da vi besøgte disse fantastiske, men lidt oversete whiskyers hjem.

Tilmeld dig en vidunderlig rejse og nyd lidt af disse destilleriers formåen.

Programmet ser ud som følger:

  1. Craigellachie
  2. Glen Scotia 16 år 46%
  3. Glenfiddich Rich Oak 14 år 40%
  4. Benromach Peat smoke 8 år 46% 53ppm
  5. Glenmorangie Extrem Rare 18 år 43%
  6. Old Pulteney 21 år 46%
  7. ???????? Heavely Peated 46%

Dato – tid:         Tirsdag den 06. oktober 2015   kl.18:30

Sted:                  Ejerslykkeskolen, Rødegårdsvej 164, 5230 Odense M

Pris:                   Medlemmer kr. 250,- og gæster kr. 300,-

Tilmelding:        På doodlen: http://doodle.com/poll/wwmfyn666yf94bdw

                         eller undtagelsesvis: owl-ruder@tommerupnet.dk eller tlf. 51 51 03 51.

senest 2/10 2015

                            Med venlig hilsen

Peter Ruder

 

Årets første smagning 31/8 2015

Årets første smagning blev afholdt mandag d. 31/8. Der var mødt 47 personer, deriblandt flere gæster. Kassemester Peter Ruder havde valgt at kalde smagningen 94.5, da det var netop de point whisky-guruen Jim Murray havde givet de whiskyer vi skulle smage.

Aftenens whiskyer

Aftenens program så således ud.

  • Tomintoul 16 år 40%
  • Glent Grant, Celler Reserve 1992 46%
  • Macallan, Sienna 43%
  • Glenlivet, Nandurra 16 år 55,3%
  • Aberlour 16 år, double matured 43%
  • GlenDronach 2002, 10 år, batch 8, cask 1988 55,6%
  • Port Charlotte, Heavily Peatet 50 %
  • Lagavulin 12 år, Limited Edition 2010 56,5%.

Peter Ruder havde sat sig grundigt ind i aftenens program, så han kunne fortælle om de forskellige destillerier og de whiskyer vi havde på aftenens program. endvidere havde Peter også Jim Murray´s kommentarer med. En helt perfekt aften hvor snakken gik fint rundt om bordene.

20150831_185455

Aftenens bedste whiskyer blev.

  1. GlenDronach 2002, 10 år, batch 8, cask 1988 55,6%
  2. Lagavulin 12 år, Limited Edition 2010 56,5%
  3. Glenlivet, Nandurra 16 år 55,3%

20150831_202231Der blev snakket, tjekket oplysninger ( oldermand ), smagt og diskuteret whisky ved alle borde.

————————————————————————————————————

Smagning ved Odinstårnet. odin

15 gæve “vikinger” trodsede kulde, blæst og regn og troppede op til en lidt alternativ smagning ved Odinstårnet. Årsagen var ganske enkel. Martin Markvardsen fra Highland Park havde sponsoreret en flaske ODIN til lauget. Og hvilket sponsorat! En spændende og interessant dram.

 

IMG_0301I takt med at klokken nærmede sig 19 kom flere og flere fra den hårde kerne af OWL frem. Alle stod og skruttede sig i det typiske danske “sommervejr”. Men som en bemærkede, man skal ikke lade en god dram gå sig forbi bare fordi der er en lille brise og lidt støvregn…. Jo det var sande entusiaster.

IMG_0291Odinstårnet dannede de helt naturlige rammer for smagningen. Den interessante historie omkring tårnet blev denne gang gemt til senere, idet flere mente der var behov for at få en dram at varme sig på. Og man kan jo ikke have at whiskyfolk sådan står og fryser.

IMG_0309Ingen klagede over betjeningen (Verner) eller hvad der blev budt. Peter Stein havde gvet et næsten ægte vikingeskjold og Johnny Hansen havde på fornem vis “pimpet” det op til lejligheden.

Der var kun en ting at sige. Dem der ikke mødte op, snød sig selv for en herlig oplevelse.

Tak til alle der støttede op om arrangementet.

Ulrich

Viceoldermand


 

Julehygge

Vinoble havde åbnet sine døre for årets sidste smagning. Det nød de ca. 30 fremmødte medlemmer og gæster godt af. Før julehygge med whisky var der mulighed for at smag på Vinobles flotte udvalg af de gyldne dråber.

Jul 2014 flaskerUd over de obligatoriske æbleskiver var der sørget for spændende whisky. Aften bød på Glenrothes – Select Reserve, Tamdhu 11 år fra Douglas, Highland Park – Dark Origins samt Benromach på 53 ppm! Et udvalg der ramt de fleste medlemmers smag godt.

 

Aften blev krydret med en whisky-quiz. Alle blev prøvet på deres kendskab til whisky og hvad der knytter sig til whisky. Sværhedsgraden på spørgsmålene spændte vidt – men det gjorde de kære medlemmers viden også.

Jul 2014 VernerNu vil vi ikke hænge enkeltpersoner ud her på siden. Men når et bestyrelsesmedlem mener, at en still er lavet af egetræ, kan man vel med rette overveje, om vedkommende er berettiget til at bestride det betroede hverv i lauget. Det skal retfærdigvis nævnes, at den pågældende var delvist undskyldt på grund af sin fremskredne alder (havde lige haft fødselsdag to dage før).

 

Blandt andre medlemmer viste antallet af rigtige svar, at de uden enhver tvivl bør forblive medlemmer i en del år. Kun gennem flittig deltagelse i laugets Jul 2014 hyggeaktiviteter kan de oparbejde en rimelig viden omkring whisky, der kan dokumenteres ved en kommende quiz. Der var i hvert fald udviklingspotentiale i basal viden om whisky. Quizvindere blev Dan og Peter Ruder, der henholdsvis vandt en flaske Talisker og en flaske Singleton (Tak til Rasmus Just fra Diageo for det flotte sponsorat). Begge videre havde hele 17 rigtige svar ud af 20 mulige. På tredjepladsen med 13 rigtige svar ud af 20 kom Jesper Munch og Jesper Kristensen, der begge fik et par Taliskerglas også sponsoreret fra Diageo-Rasmus.

Glædelig jul og godt nytår til alle. Vi ses til næste smagning 19. januar 2015.

—————————————————————————————————————–

Singleton og Talisker

Mere end 30 forventningsfulde whiskynydere var mødt frem torsdag den 27. november. Det var især dejligt at se flere nye medlemmer, der som de andre mere erfarne OWL’er var blevet fristet af programmet med smagninger fra både Singleton og Talisker. Men der var mere i posen end annonceret.

Rasmus fra Diageo

Rasmus fra Diageo havde flere overraskelser med. Første havde Rasmus en gave i form af to flotte Taslikerglas med til de fremmødte. Og ikke nok med det. Selvom der var annonceret 6 forskellige whisky til aften, ville Rasmus det anderledes. Han mente ikke at det var nødvendigt at holde sig til det aftalte program, så den gode herre fra Diageo trak hele tre flakser whisky op af tasken.

En herlig aften med gode og informative oplysninger og gode whiskyer blev rundet af med den obligatoriske afstemning. Nr. 1 blev Talisker Dark Storm. Herefter fulgte Talisker Port Ruighe og med Talisker Storm på en tredje plads.

3 Talisker

—————————————————————————————————————–

Laphroaig

20141022 nr 2

Der var lagt op til tunge skyer over lokalet med røg, tjærer, sildekasser, mågeguano og Atlanterhavs salt tilsat tørv ,da der var Laphroaig smagning. Om det er frygtløshed, manglende smagsløg eller bare en uimodståelig drift mod et af de nok mest kendte destillerier på Islay vides ikke. Rigtig mange whiskynydere har på et eller andet tidspunkt stiftet kendskab med whisky fra destilleriet, der har en ganske markant duft og smag.  Mange siger, enten elsker man whiskyen fra Islays sydkyst eller også ”hader” man den.

Med en overvældende tilmelding på over 30 inkl. gæster var det nok glæden for den smagsmæssige markante whisky der gjorde aften til et tilløbsstykke.

20141022 nr 3De fremmødte blev mødt af John List Kølle og Jesper Hald Kristensen, der for nylig havde været på besøg på Islay og naturligt nok rundede de Laphroaig. Aftens program stod på 8 spændende whiskyer krydret med gode og dugfrisk fortællinger fra destilleriet. John List Kølle førte alle flot igennem de røgfyldte tørvbomber. En gennemtænkt rækkefølge på whiskyerne gjorde, at vi fik en god smagning og kunne opleve de mange interessante dufts- og smagsnuancer, der trods alt er de enkelte flasker imellem.

20141022 nr 4Som traditionen byder sig blev der holdt afstemning om aften bedste whisky. Laphroaig 1989 kom med 58 point ind på en første plads efterfulgt af Laphroaig 18 med 54 point og Laphroaig PX Cask med 45 point.

 

20141022 nr 5Aften sluttede med auktion der blev særdeles underholdende. Der var mange bydende og til tider en hård kamp mellem Laphroaig elskere der ville sikre sig en flaske med de gyldne dråber til en ofte rigtig fornuftig pris.

 

 

Vi er mange der ser frem til den kommende smagning torsdag den 27. november hvor der står Talisker og Singleton på programmet. Måske der bliver en lille overraskelse også man ved aldrig……..

—————————————————————————————————————–

20140930 nr5

20140930 nr 1Tirsdag den 30. september 2014 kunne vi stolt åbne dørene for en fuldt udsolgt smagning. Måske var de mange, der ønskede af deltage i netop denne smagning ikke overraskende. Aften bød på et fremragende kampprogram. 1. halvleg havde Glenglassaugh på banen. Efter pausen var det intet ringere end GlenDronach, som skulle forkæle vores smagssanser. Som kompetente dommere havde vi fundet nogle af de ypperste kendere inde for netop disse to destillerier.

 

Lars Jeppesen som er at finde blandt vores gæve medlemmer, havde til aften påtaget sig værtsrollen og 20140930 nr 2skabte med Vinens Verden gode lokale en intim og hyggelig stemning. Men som om det ikke var nok, havde Lars allieret sig med sin navne bror Lars Gregersen fra LAGO. Det er næste unødvendig at præsentere Mr. GlenDronach in Denmark yderligere.

Der blev fortalt gode og næste altid sande historier om destillerierne og de enkelte flasker. Hertil små og fornøjelige anekdoter fra branchen og naturligvis ikke at forglemme, blev der smagt på whisky af en høj og udsøgt kvalitet.

20140930 nr 4De fremmødte fik en sjælden smagsoplevelse, der som aften skred frem, blev bedre og bedre. Nydelse tog rigtig fat da Lars fra Vinens Verden lod os blive de absolut første der smagte aftapningen fra Vinens Verdens eget fad fra GlenDronach. Det var en fantastisk dram, der bør være at finde i enhver whiskyconnaisseur whiskysamling. Den efterfølgende cask strength batch 2 fik en suveræn 3. plads i afstemningen. Herefter kom en whisky fra 1992, der havde ligget 21 år på Oloroso Sherry Butt ind på en sikker 2. plads. Aften sluttede i en eksplosion af udsøgt nydelse af smagsoplevelse fra noget at det ypperste fra det idylliske destilleri i Aberdeenshire den nye Grandeur med 24 år på bagen. Grandeur 24 år var noget at et scoop. Der er kun kommet 6 flasker til Danmark og ja vi fik lov til at smage den ene.

Aften var på en anden måde unik. Det var første gang i Odense Whiskylaug historie at rækkefølgen i smagningens program stemte overens med de afgivne stemmer. Det blev bare bedre og bedre som aftens smagning løb af stablen og som ovenfor nævnt blev aften kronet med Grandeur 24 år.20140930 nr 3

20140930 nr 6Til de medlemmer der sidder og ærgrer sig over at de ikke kunne deltage er der lidt trøst at hente. Til den kommende generalforsamling har bestyrelsen sikret os et par flasker af den nye Glendronach – cask 906, 46 % lagret på Pedro Ximinez Sherry Puncheon i 11 år (Vinens Verdens eget fad!)

 

——————————————————————————————————————–

Mandag den 25. August mødtes 29 medlemmer af OWL til den første smagning i  sæson 2014/15. Smagningen var danske whiskyer, der blev præsenteret af Johnny og Ulrich.

 
Programmet indeholdt følgende whiskyer:
  • CLOC
  • Vingården Lille Gadegård nr. 2
  • Braunstein 10:2
  • PAUSE
  • Stauning Peated edition #3
  • Islle of Fionia
  • Fary Lochan Forårs Batch
  • Trolden Ye Olde Danish Moonshine

Johnny og Ulrich præsenterer aftens whisky.

Johnny og Ulrich præsenterer aftens whisky.

Der blev inden pausen og efter smagningen serveret to hårdt tiltrængte whisky til rensning af ganerne…
  • Årets Laugswhisky 2014
  • Talisker 25 års
Der blev ikke valgt en aftenens whisky, men Stauning fik de fleste stemmer.
 Stauning 3 edit
Det blev konstateret, at der var sket visse fremskridt i kvaliteten på  nogle af de danske whiskyer, men der er stadig lang vej igen til at kvaliteten  kan betegnes som en nydelse.
Det ville være spændende at gentage smagningen om en 3 – 5 år, når  whiskyerne har fået lidt mere alder.

Der er noget til næse, gane, øre og øjne.

Der er noget til næse, gane, øre og øjne.

———————————————————————————————————–

32 forventningsfulde whiskynydere var mødt op i de flotte lokaler hos Vinoble på Dalumvej. Med fulde huse sluttede smagningerne i foråret af på fornem vis. Solen udenfor varslede at sommeren og dermed en pause for Odense Whiskylaug’s smagninger står for døren.

20140520 nr 4

Aftens program var:

  • Highland Park 10 y.o. 40%
  • Highland Park cask strength 56% (for the Swedish market – distillery      only)
  • Highland Park 2001 40% (duty free only)
  • Highland Park 1998 40% (duty free only)
  • Highland Park 1994 40% (duty free only)
  • Highland Park 1990 40% (duty free only)
  • Highland Park Drakkar 40%
  • Highland Park 17 y.o. 1987/2004 Duncan Taylor (Whisky Galore) 46%
  • Highland Park 13 y.o. 1992/2005 Signatory 62,7%

Peter Stein præsenterede de mange Highland Park whiskyer. Og efter snakken blandt de fremmødte at dømme var det ganske interessant. Tiden gik hurtigt især når man har en god dram eller flere foran sig.

20140520 nr 5 20140520 nr 6 20140520 nr 7

Smagningen sluttede på vanlig vis med afstemning for at kåre den bedste flaske.

20140520 nr 3  Aftens nr 3 Highland Park cask strength 56%

20140520 nr 2 Aftens nr. 2 Highland Park 17 y.o. 1987/2004 Duncan Taylor (Whisky Galore) 46%

20140520 nr 1 Aftens vinder Highland Park 13 y.o. 1992/2005 Signatory 62,7%

 

——————————————————————————————————————–

INTERNATIONAL WHISKY DAG

Som det måske er alle whiskykendere bekendt er 27. marts INTERNATIONAL WHISKY DAG. Begrundelsen for netop denne dato er, at det er fødselsdagen for Michael Jackson (ikke en kendt danser og sanger med den afdøde whiskyskribent).

Odense Whiskylaug  fejrede dagen med en smagning, hvilket sikkert vil være helt i Michaels Jackson’s ånd. Torben og Henning fra lauget havde til denne særlige smagning fundet nogle spændende flasker, der gik under temaet Nær og Fjern 2. 20140327 flaskerneDet var et imponerende syn, der mødte de 24 fremmødte whiskybrødre. Programmet for smagningen var:

  1. Amrut (Indien) Fusion, uden aldersangivelse
  2. Amrut (Indien) Single malt, Cask strength, uden aldersangivelse
  3. Amrut (Indien) Single malt, intermediate sherry, uden aldersangivelse
  4. Amrut (Indien) 100 Peated single malt, uden aldersangivelse
  5. Stauning (Danmark) Single malt, Oloroso, 3 år
  6. Highland Park (Scotland) LOKI, 15 år
  7. Overraskelse………

20140327 HenningHenning præsenterede på vanlig god og afslappet måde første halvdel af aften program. Amrut er en interessant og måske lidt overset whisky. Der var indtil flere af deltagere der anerkendende måtte indrømme, at hvis det var en blindsmagning, ville de have gætte på mange andre end en indisk whisky. Godt arbejde fra både Torben og Henning.

20140327 hyggeEfter at have været “fjern” skulle vi efter pausen til det “nære” sammen med Torben. Først Stauning fra Danmark, derefter Highland Park, LOKI fra Skotland (kan vel med lidt god vilje betegnes som nærområdet). Aftens overraskelse var fra Taiwan hvor vi smagte en Kavalan 4 år.

Smagningen sluttede med afstemning om aftens top tre:

20140327 no 1 20140327 no 2 20140327 no 3

Vinderen,                         Nr. to,                                 Nr. tre,

Amrut 100 Peated           Amrut Intermediate sherry  Highland Park, LOKI

——————————————————————————————————————–

Flora og Fauna

28 glade whiskynydere var mødt op til smagning den 25. februar. Mads, Johan og Peer havde gjort sig stor umage med at finde nogle spændende flasker. Flere var fra destillerier, som vi i OWL ikke har smagt i meget lang tid.

 

20140225 no 1Fællesnævneren var Flora og Fauna aftapninger. Disse aftapninger blev standset i 2010, så der var tale om rettidig omhu fra Mads, Johan og Peers side. Alderen var mellem 10 og 16 år. Og som det set på billedet var der et bredere spektrum af farver.

Det gennemgående træk ved de valgte flasker var, at der var tale om whisky i den milde og bløde ende af skalaen. 20140225 no 2Fine og delikate aromaer samt spændende og nogle gange overraskende smagsoplevelser gav alle en god og oplevelsesrig aften. Med en god præsentation og afslappet atmosfære gik aften hurtigt.

 

20140225 no 3Der blev talt og drøftet over bordet. Som det plejer at være var der mange forskellige meninger og holdninger til det man smagte. Igen fik mange medlemmer en god mulighed for at smage en whisky, som man måske ikke ville købe selv. Og det er jo essensen i OWL aktiviteter at udbrede kendskab til whisky.

 

Resultatet af smagningen blev:

  • Tredje bedst blev INCHGOVER på 14 år.

  • Anden bedst blev BLAIR ATHOL på 12 år.

  • Vinder blev DAILUAINE 16 år.

Traditionen tro sluttede den herlige aften af med auktion. Mange gjorde sig en rigtig god handel. Så ved 21.30 tiden gik de fleste hjem med et smil på læberne. En god aften med spændende whisky var slut. Der var dog nogle, hvor smilet var større, det var dem der havde vundet på auktionen.

—————————————————————————————————————————–

Mandag den 20. januar mødte 30 forventningsfulde medlemmer og gæster op i Cadenhead’s lokaler. Grunden til det fine fremmøde var nok, at smagningen var et af årets højdepunkter i OWL – eksklusiv smagningen. IMG_0162Og der var tale om eksklusive whisky på programmet. Peter Stein havde brugt utrolig mange timer på at finde nogle særdeles spændende flasker. Temaet var lukkede destillerier. Heraf var 3 fra destillerier vi ikke tidligere har smagt i OWL-regi. Den yngste whisky var 19 år og alderspræsidenten en flaske med hele 38 år på bagen. Programmet var:

  •  Littlemill 19 y.o. 1984/2003 Dun Bheagan 46%

  • Millburn 25 y.o. 1981/2006 Flying Dead Spirit (Juul’s) 46%

  • Banff 34 y.o. 1974/2009 Jack Wieber Old Train Line 50,4%

  • Coleburn 26 y.o. 1983/2009 Exclusive Malts 48,6%

  • Caperdonich 38 y.o. 1972/2011 Duncan Taylor 53,6%

  • Glen Mhor 30 y.o. 1982/2012 Cadenhead’s      54,1%

  • Glen Albyn 35 y.o. 1969/2004 Douglas Laing Old & Rare Platinum 53,4%

  • Convalmore 24 y.o. 1978/2002 Rare Malts 59,4%

Der var vanen tro koncentration og glæde blandt deltagerne, mens de gyldne dråber blev smagt og drøftet.

IMG_0180 IMG_0181 IMG_0182

Nogle hyggede sig med gode venner. Andre gik mere seriøst til værks og noterede farve, duft, smag og finish ned, for at kunne genskabe den unikke oplevelse på et senere tidspunkt. Men sikkert var det, at alle uden undtagelse have nogle gode og interessante timer med god og unik whisky.

 

IMG_0183I pausen var der flere, som sendte sultne blikke på de mange  interessante flasker hos Cadenhead. Mon ikke der kom et par nye flasker på nogle af medlemmernes ønskeliste.

Som vi plejer sluttede smagningen af med afstemning om aftens whisky. 3. pladsen gik til Banff 34 y.o. 1974/2009 Jack Wieber Old Train Line 50,4% 2. pladsen fik Convalmore 24 y.o. 1978/2002 Rare Malts 59,4%. Vindere blev Glen Albyn 35 y.o. 1969/2004 Douglas Laing Old & Rare Platinum 53,4%.

IMG_0169                                                     Aftens vinder