Mad med whisky

Laphroaig-infused chocolate cake with sour cherries, chocolate buttercream and ganache

Laphroaig kage

Opskriften (på engelsk) får du på nedenstående link. Velbekomme MUMS!!!!!

Laphroaig-infused chocolate cake with sour cherries, chocolate buttercream and ganache

—————————————————————————————————–

Nogle udvalgte opskrifter med en vigtig ingrediens……

Bowmore østers

—————————————————————————————————————-

Kølles is:

Opskrift til Laphroaig is – Jeg tror også, det kan laves med anden spiritus:

  • 400 ml fløde
  • 200 ml sød mælk
  • 120 g melis
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 50 g mørk chokolade (i flager/stykker)
  • 4 spiseskefulde Laphroaig (+ 50 cl til indtagelse under tilberedning)

Bland fløde, mælk, halvdelen af sukkeret og vanilijen sammen. Bring det i kog og tag det af varmen. Miks æggeblommer og resten af sukkeret sammen. Hæld de to blandinger sammen under omrøring og tilsæt whisky (hvis der er mere altså!!). Varm denne blanding op til 80 grader under konstant omrøring. Lad blandingen køle ned og tilsæt chokoladen før blandingen sættes i fryseren natten over.

Jeg brugte Laphroaig PX, grundet sherry-finishen, men prøv jer frem.